Magunkról

Az Alapítványt a környezet- és természetvédelem, valamint a környezeti nevelés területén jártas szakemberek hozták létre azzal a céllal, hogy kereteket, valamint erőforrásokat biztosítsanak a környezeti nevelés, valamint a környezet- és természetvédelem, illetve az oktatás és ismeretterjesztés területén végzett munkához.

Az Alapítvány működési területe jelenleg: a Dunakanyar, Balaton-felvidék, Sopron környéke, Budapest, valamint a Dunakanyar szlovákiai oldala és az alsó Ipoly-mente.

Tevékenységünk során:

– együttműködünk a hasonló céllal tevékenykedő csoportokkal és társadalmi szervezetekkel,

– segítjük a hivatásos természetvédelem, valamint az oktatási és nevelési intézmények munkáját,

– támogatjuk a tudományos tevékenységet, illetve az ismeretterjesztő kiadványok megjelenését.

A fentiek tükrében Alapítványunk önkéntesei és alapítói elsősorban a természetvédelem és a környezeti nevelés területén tevékenykedtek az elmúlt 10-15 év során, ennek a munkának a folytatásához szeretnénk forrásokat teremteni. Mintegy 15 éve szervezünk környezet- és természetvédelmi táborokat, részt veszünk a „madarász ovi” hálózatban, illetve programokat szervezünk az általános és középiskolás korosztály számára. Ezen tevékenységünket elsősorban Budapesten, illetve a Balaton-felvidéken és a Dunakanyarban végezzük.

Comments are closed.